Historien bak tallene

Utfordrende markedsforhold
– tar grep for å bli bedre

- Vi bruker utfordrende tider til å gjøre oss bedre. Vi legger ressursene lenger frem i verdikjeden, med mer bearbeiding av produktene før de går videre til kunden, sier konsernsjef Hans Rindal.

Solid og langsiktig finansiering
– investerer i økt produktivitet

- Med solid egenkapital og langsiktig lånekapital i ryggen har Moelven god handlefrihet til gjøre nødvendige omstillinger og å investere i økt produktivitet, sier Morten Sveiverud.


Timber

Investerer i økt produksjon av industrikomponenter

- Vi leverer stadig mer industrikomponenter til bl.a. vindusfabrikker i Skandinavia og krevende spesialsegmenter i Europa, sier divisjonssjef Ole Helge Aalstad i Timber.

Høvles spesielt for krevende kunder i Europa

Et nytt eksportrettet høvleri er i ferd med å settes i produksjon i Ånimskog i Sverige. Resultatet skal bli nye eksportprodukter og fordoblet produksjon.

Wood

Nærmere forbruker med
ferdige produkter

- Tett samspill mellom produksjons- og markedsmiljøene gir forbrukerne et større produktutvalg og økt valgfrihet, sier divisjonssjef Bjarne Hønningstad i Wood.

Økt overflatebehandling på kledning og panel

Heftig kledning utendørs og malt panel innendørs er eksempler på mer overflatebehandlede produkter som er tilpasset dagens forbrukertrender.

Byggsystemer

Utvikler løsninger tilpasset kundens hverdag og behov

- Vi står veldig nær kunden i vår utvikling, eksempelvis på moduler, limtre og innredningskonsepter som Nordia Direct, sier divisjonssjef Lars Atterfors i Byggsystemer.

Miljøvennlige boliger skreddersys for nye målgrupper

Stadig flere ser fordelene ved å bygge boliger i tre, basert på moduler. I Norge og Sverige skreddersyr Moelven blant annet også studentboliger og omsorgsbygg for eldre og barn.